4 Nis 2014

Kitap Yorumu: Safkan - Jennifer L. Armentrout


Safkanlar ve Melezler.

Yaşadıklarının acısını üzerinden  atmaya başlayan Alex, hayatında yine önemli değişiklikler yaşıyor. Normal yaşamın gerektirdiklerini yapan ama sürekli karşısında engeller gören Alex, annesini hatırlayacak, babasını tanıyacak ve sert ırk kastının getirdiği kanunlar nedeniyle yargılanacak.  

Alex, kitaptan puan kırmama neden olan en büyük etken. Zor durumların üstesinden gelebilen, dediğim dedik, dobra bir karakterde olsa ikilemleri ve yersiz tepkileri çekilmez oluyor. Seth, Alex'in ikilemlerinin en büyük sebebi. Tuhaf, ukala ve dengesiz biri. Ayrıca davranışlarında gizli bir amacı varmış izlenimi aldım. Diğer ikilem nedeni Aiden. Seth'e nazaran daha iyi bir karakter. Ama kitapta , beraber olursak çok tehlikeli, klasiğinden sıkıldım. Ama kararlarındaki olgunluk takdir edilebilir.

Kitapta, diğer kitaptan artı olarak Irk Kastı'nı daha derinden okuma fırsatı buluyoruz. Tabi Alex gibi sizde haksızlıklara gelemiyorsanız bu duruma çok ama çok kızabilirsiniz. Katı kuralları uygulamada üstüne olmayan Safkanların arasında kalan Alex kendi doğruları ile çelişiyor.

Bir çok kişi kitabı Vampir Akademisi serisine benzetir. Bu konu hakkında kesin bir şey söyleyemem ancak ben Apollyon dövmelerini okurken biraz Ölümcül Oyuncaklar izlenimine kapılmadım değil. Yazarımızın çok ama çok eğlenceli bir dili var. Bu konuda hemen hemen herkes hemfikir. Alex'in kişilik sorunları olmasa kitap belkide tam puana laik olacak. Giysi değiştirir gibi erkek değiştiriyor bu kız. Kitaptaki belli bölümler artık Genç-Yetişkin edebiyatında sık sık okuduğumuz sıradanlaşmış durumlardı. 

Final bölümü kesinlikle harikaydı. O sahneleri aklıma getirdikçe heyecanlanıyorum. Kesinlikle final aksiyonu çok başarılı yazılmış. Kitapta zorlama büyüsü fikri hoşuma giden yerlerden. Bir çok olaya daha değişik açıdan bakmayı sağlıyor.

Eğlenceli dili ile dikkat çeken seri, serinin bütünleşmesiyle daha hoş bir hal alacak gibi. Çünkü Jennifer L. Armentrout bizi çok merakta bırakıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder