15 Nis 2014

Kitap Yorumu: İçindeyim - Barış Çağrı Genç

Selim, geçirdiği bir kaza sonucu olağanüstü bir özellik kazanır. İnsanların içine girebiliyordu. Ancak bu onun isteği ile olan bir şey değil. Kime, nasıl, neden girdiğini bilmiyor. Her tıraş olmasında kendini başka bir vücutta buluyor. Selim kaza geçirdiğinde bir hastaneye gelir ve kazanın şokundan kurtuldukça tuhaflıkları anlamaya başlar. Selim tuhaflıklara dayanamayarak hastaneden çıkar. Onunla ilgilenen doktor Türkan ise Selim'in durumuna oldukça takılır. Selim dışarıda insanların içine girerken kendi doğrularını sorguluyor. Kendini bir aynanın önüne koyup, kendisine bakıyor. Zor durumdaki hayatlara çözüm yolları arıyor.

Ortalama bir kitap bekliyordum ancak kitap beni oldukça etkiledi. Sebebi ise kitabın konusunu ilk duyduğumuzda sadece zihin okumak gibi algılamamız olabilir ancak İçindeyim kitabında karakter tamamen içine girdiği kişi oluyor. O kişinin fiziğine sahip oluyor, hayatını yaşıyor.

Karakterimiz, sıradan bir insan ancak aldığı özellikle birlikte olaylara bakış açısı da değişiyor. Geçmiş yaşamında yaptığı yanlışlıkları ve doğru olduğunu düşündüğü işleri sorguluyor. Oldukça yardımsever bir karakter Selim, içine girdiği Muzaffer'in hayatı düzeltmeye çalışıyor. Kardeşi Zeynep ile ilgileniyor. Ama bunlara rağmen Selim iyilik meleği değil, gıcık olduğu kişiden intikam almayı da düşünmüyor değil.

Selim bazen çılgın bir delikanlı, bazense yatalak bir hasta oluyor. Selim bu durumdaki insanları harika bir şekilde anlatıyor. Bunun yazarın empati gücünün kuvvetli olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Merak konusu ise içine girdiği kişini gerçek benliği ne oluyor? Yani gerçek kişiye ne yapıyor? Bunlar kitapta bilinmeyenler. 

İnsanı yormayan sade, hızlı okunan ve yeri geldiğinde güldüren harika bir dili var. 136 sayfadan oluşan kitap Yitik Ülke Yayınları'nın kendilerine özgü kapak tasarımıyla bütünleşen harika bir kapakla bizlere ulaşıyor. Gerek konusu gerek dili ile akılda kalıcı bir kitap İçindeyim. Böyle olunca da tam puan vermemek olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder