28 Mar 2014

Haber: Beklenen Distopya '' Silo'' Raflarda


Distopya çılgınlığı devam ediyor. Sık sık raflarda görüyoruz ve görmeye de devam edeceğiz gibi. Ancak Silo türlerinden bir kaç adım önde duruyor. Gerek konusu gerekse kullandığı dili ile okuyuculardan tam puan alarak ilerliyor. Goodreads'te 4,29 ortalama ile dikkat çekiyor ayrıca 2012 Goodreads Ödüllerinde En İyi Bilim Kurgu dalında 20 aday arasında en çok oy alan ikinci kitap olmuş.

Şimdi kitabın arka kapak yazısı:
'' Yakın bir gelecekte, yeryüzü zehirli gazlardan yaşanmaz hâldedir. İnsanlar dünyanın hayli sınırlı bir bölümünü, yaşadıkları çok katlı yeraltı silosunun en üst katındaki ekranlardan seyredebilmektedirler. Yasalar gereği bu tek görüntüyle yetinip yeryüzü hakkında hiçbir meraka kapılmaksızın yeraltına gömülü olarak, âdeta kapana kısılmış hâlde yaşamlarını sürdürmek zorundadırlar. Zaten silodaki hayat da ancak sorgusuz ve sualsiz yaşandığında katlanılabilirdir.
Ama bir de yaşadıkları hayatın gerçekliğinden şüphe duyup dışarısı hakkında sorgulamalar yapanlar vardır ki onlar bir daha asla uyanılamayacak bir kâbusun ortasında bulurlar kendilerini.
Bu öykü, Juliette'in, Holston'ın ve inandıkları şeyler uğruna ölümü göze alabilenlerin öyküsüdür. ''  
Bir yazıda kitabın film haklarının alındığını okudum. Bu da beni kitap için biraz daha heyecanlandırdı. Silo, Monokl Kitap etiketi ile okuyacağımız 517 sayfadan oluşan bir kitap.
'' Diri diri gömüldüler,
Ama Ölmediler,
Bazılarına yetmedi bağışlanan hayatları
Çünkü yalanlarla kaplı bir hayatı yaşamaksa,
Gerçekler uğruna ölmeyi seçtiler. ''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder