20 May 2013

Kitap Yorumu: Küller Şehri - Cassandra Clare

Popüler bir seri olan Ölümcül Oyuncaların ikinci kitabı olan Küller Şehri'nin Türkçe edisyonu serisine yakışmayan bir kapağa sahip. Ancak Artemis bunun farkına vardı ve kapağı değiştirdi.


Ölümcül Oyuncaklar serisinin ikinci kitabı olan Küller Şehri ilk kitabı aratmıyor. Heyecanın bol olduğu kitabı elinizden bırakamayacaksınız.

Hayatına giren Gölge Avcıları ile düzeni altüst olan Clary'nin Valentine yüzünden kendisi ve arkadaşlarının başı belaya giriyor. Annesinin durumu ve yaşadığı aşk sorunları yüzünden de Clary hem içinde hem dışında bir savaş veriyor. Valentine'nin kötü planları en yakınlarına zarar veriyor. Clary Valentine'ya karşı bir nefret besliyor.
Alec eğitim salonuna geri döndüğünde Jace yerde yatıyor, bileklerindeki acıyı unutmak için etrafında dans eden kızlar hayal ediyordu. Ama işe yaramıyordu.
Alec ve Isabelle'nin anne ve babasının yanı sıra küçük kardeşleri ona Max'i de kitapta tanıyoruz. Simon ise çok değişiyor ve bizi çok şaşırtıyor. Ama o hala aynı Simon. 

Vampirler, Kurtadamlar, Periler ve İblisler...

Zengin bir fantastik kitap olan  Küller Şehri kendisine özgü iblislere sahip. Ayrıca kitap Harry Potter'ın bambaşka bir dünyadaki uyarlaması gibi oldukça benzerlik taşıyor. Harry Potter'a göndermeler okumakta mümkün.
"Konu Jace olduğunda, seni aşalayacağı takma adı seçme şansın yoktur."
Jace, bir türlü ısınamadığım soğuk bir karakter. Kötü çocuk mu iyi çocuk mu olsam diye düşünüyor. Karakteri daha çözemedim. Luke, baba tavırları ve olgunluğu ile kitabımızdaki genç karakterlere yön gösteriyor. Isabella sert bir kız olmaya devam ederken, Alec ve onun Jace'e olan bağlılığını bu kitapta bir kez daha görüyoruz. Simon kitapta şok yaşamamıza neden olacak bir değişime uğruyor. Clary ise komada olan annesi için üzülürken, yardım ayağına geliyor.

Kitap, bir çok karakter üzerinden gidiyor. Bu karakterleri daha yakından tanımamıza yardımcı oluyor. Ayrıca anlatım tarzı da kitaba büyük artı katıyor. 

Fantastik ve genç - yetişkin edebiyatını sevenlerin okuması gereken bir kitap. Kitap benden ilk kitapta olduğu gibi tam puanı aldı. 

2 yorum:

  1. Ben jace'i çok sevmiştim, ukala iyi çocuk grubunda sanki :D hele camlar şehrinden sonra, öhöm :D benim sevdiğim serilerdendir ama yazar sürekli aynı şeyleri yazmaya başladı, 3seride de biraz yaratıcılık diyelim geliyor :D

    YanıtlaSil