30 Tem 2012

Harry Potter ve Ateş Kadehi - Kitap Yorumu


Yazarı         : J.K. Rowling
Orjinal Adı  :  Harry Potter and Goblet of fire
Yayınevi      : Yapıkredi Yayınları
Sayfa Sayısı : 660

Arka Kapak

Büyücülük okulunda dördüncü sınıfa Harry, yaz tatilinde Dursley`lerden izin koparıp arkadaşlarıyla birlikte Quidditch Dünya Kupası finalini izlemeye gider. Bu yıl Hogwarts`taki en büyük yenilik ise, Üçbüyücü Turnavası`dır. Üç rahip büyücülük okulunun katılımıyla gerçekleşen bu etkinlik yüz yıldan beri ilk kez düzenlenmektedir. Harry, istemediği halde, yaşı bile tutmadığı halde, kendini bu Turvuna`nın içinde bulur. Oysa onun tek istediği, büyücülük standartları içinde olabildiğince "normal" bir yaşam sürmek, yeni büyüler öğrenerek kendini geliştirmek, Cho`yla ilgili hayaller kurmak, Ron ve Hermione`ye hoşça vakit geçirmektir. Ancak, alnındaki yara izinin ikide bir acıması, korkunç olayların yaklaşmakta olduğunun habercisidir. 
Harry Potter ve Ateş Kadehi`nde J.K. Rowling, dizinin önceki kitaplarında tanık olduğumuzdan hem çok daha eğlenceli, hem çok daha ürkütücü bir büyücülük dünyasının kapılarını açıyor bizlere.

Yorumum

Harry Potter serisine bayılıyorum ve en yakın zamanda tamamlamak istiyorum. J.K. Rowling favori yazarımdır. Kitaba bakarsak, hiç bir eleştiri bulamıyorum. Herkesin okuması gereken bir kitap, seri. Bu kitap serinin diğer kitaplarında heyecanın artacağının mesajını verdi. İşler kızışıyor ve Karanlık taraf güçleniyor.


6 yorum:

  1. Daha uzun ve kapsamlı yorumlar, hatta eleştiri yazıları da bekliyoruz senden. =)

    YanıtlaSil
  2. Harry Potter harikadır...
    Asıl merak ettiğim, nasıl bu vakte bıraktığın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap okuma alışkanlığını biraz geç kazandım =( Ama inşallah Harry Potter gibi serileride okuyacağım...

      Sil