19 Tem 2012

Okumayı Düşündüklerim #4

Kayıp Rıhtım forumundaki arkadaşların önerdiği onlarca fantastik kitap arasından- hepsinin ağzında olan iki seri- bunları seçtim.


Unutulmuş Diyarlar serisindaki Drizzt Efsanesi 1.Kitap olan Anayurt Laika Yayıncılıktan çıktı.


Yazarı         : R. A. Salvatore
Orjinal Adı  :   Homeland
Yayınevi      : Laika Yayıncılık
Sayfa Sayısı : 316

Arka Kapak

Bildiğimiz yerlerden uzakta, farklı bir boyutta, tanımadığımız akıllı ırkların; Kara Elf'lerin yaşadığı karanlık bir yer; Menzoberranzan... Soylu evin prensi; Drizzt Do'Urden. Kendi ırkında olmayan bir şeyler arıyor. Dürüstlük, bağlılık, paylaşmak gibi insana ait şeyler... Bu bir yolculuk hikayesi... Unutulmuş diyarlarda, anayurdunda bulamadığı, görmediği ama hissettiği şeylerin peşinde koşan Drizzt Do'Urden'in yolculuğunun hikayesi...



Ejderha Mızrağı serisindeki Ejderha Mızrağı Destanı 1. Kitap olan Güz Alacakaranlığının Ejderhaları Laika Yayıncılıktan çıkmıştır.



Yazarı         : Weis & Hickman
Orjinal Adı  : Dragons of Autumn Twilight
Yayınevi      : Laika Yayıncılık
Sayfa Sayısı : 416

Arka Kapak

Çoğu hep arkadaştılar; sonra kendi yollarına gittiler. Sadece kalplerinde sakladıkları sırlarla yeniden buluştuklarında; savaş söylentileriyle çalkalanan, gölgeli bir dünyadan bahsediliyor, mitolojik, efsanevi yaratıkların, korkunç canavarların hikayeleri onların da kulaklarına geliyordu. Söylentiler ve ne olabileceğine dair bilinmezliğin şaşkınlığındaki arkadaşlar; büyülü, kristal bir asa taşıyan, güzel, kederli bir kadınla karşılaşırlar.

Asanın ışığında, giderek kararan gölgelerin ardındakileri gören yolarkadaşları; Bozkırlı kadının çağrısıyla dünyanın kaderini şekillendirmek üzere gölgenin derinliklerine doğru yola koyulurlar.

Kimse onların birer kahraman olduklarına inanmıyordu...
Kimse; kendileri bile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder