20 Eki 2013

Kitap Yorumu: Bir Bavul Yıldız - P.D. Baccalaio


Fantastik dünyanın vazgeçilmezleri olan sihirli eşyaların gerçek olduğunu düşünün hatta bunların satıldığı, tamir edildiği bir dükkanda yer aldıklarını düşünün. Kitabımızın en güzel yanlarında biri bu olsa gerek.

Finley, okulda sorunları olan sakin bir çocuk. Sahil kenarını okula tercih edenlerden. Kendisi gibi sakin bir kasaba da yaşıyor. Tabi Aiby Lily gelene kadar. Aiby Lily Şipşak Hayaller Dükkanı'nın sıradaki sahibi. Kendisi dükkanı açabilmek için bir kaç kişiye ihtiyaç duyuyor ve bu kişileri bulması gerekiyor. 



Kitap, bana hafta sonu televizyonda oynayan filmleri anımsattı. Bu filmler çok iyi oyunculara, harika bir akışa sahip olmazlar ancak kurguladıkları dünya oldukça zengin olur. Bence Bir Bavul Yıldız bu filmler gibi bir kitap, oldukça iyi bir konusu var. Eğlendirici bir dil. Kendini okutturan bir kitap.

'' Ben kaderin hep kaleşin teki olduğuna inanmıştım. Onun, her şeyin tesadüfen olduğuna inanmamız için etrafa rastlantılar gönderen ama aslında hepsine daha önce karar vermiş olan  hain bir efendi olduğunu düşünürüm. ''

İki ana karakterimiz kadar Finley'in abisi Doug'ta kitabımızda, sonlarda, ön plana çıkan karakterlerden. Kas gücüne önem veren biri. Bilgi ile pek işi yok. Hollandalı gibi gizemli karakterler kitaba heyecan kattığını düşünüyorum. Ana karakterlerimiz olan Finley ve Aiby ise birlikte ortak noktaları olan iki karakter. Finley okuldan uzaklaştırılması üzerine Aiby ile sırları çözmeye çalışıyor. Aiby'nin ise başı devlerle sorunda.

Kitaptaki çizimler şapka çıkarılacak cinsten kaliteli. Sihirli eşyalar hakkında yazılan mini notlar kurguyu sağlamlaştırıyor. Aslında ne kadar sihirli olarak nitelesekte aslında bu eşyaların bilimsel bir açıklaması notlarda yer alıyor.

Kitabı eleştirdiğim tarafı ise zaman konusu oldu. Çok eski bir zamanda mı yoksa yakın bir zamanda mı geçiyor bunu algılamakta zorlandım. Ayrıca gelişen olayların çok yakın ve kısa bir zamanda gerçekleşmesi de kitabı biraz sarstı.

Arkanıza yaslanıp keyif ile okuyacağınız eğlendirici bir kitap olan Bir Bavul Yıldız bilmeceler ile renklendirilmiş.Kitabı alıp okumalısınız, belkide dört anahtardan biri sizin olur.

1 yorum: