30 Eki 2013

Kitap Yorumu: Ayın Çağırdıkları - Patricia Briggs

Çakal Mercy.

Mercy Thompson otoriter kurt adamların arasında kendi kurallarına göre yaşayan bir çakal. Evet bir çakal. Oto tamirci olan bu kadın karakter kurt adamların arasında yaşıyor. Çok sıkı dostluklar kurmuş durumda. Ancak beklenmedik bir ölüm ile Mercy, kendini zorlu bir süreçte buluyor.

Büyücülerin, vampirlerin, kurt adamların gerçek hayatta var olduklarını kurgulayan kitap, özellikle kurtların artık saklanmaması gerektiklerini ve normal bir yaşam tarzına sahip olmalarını içeriyor. Ancak kurt adamlar üzerinde yapılan deneyler bunu pekte mümkün kılmıyor. Kurt adamlar deney faresi olmuş durumda.


Mercy Thompson bayanların pek yapmadığı bir mesleği yaparak dikkat çeken bir karakter. Güçlü ve bağımız biri, paranormal dünyada oldukça popüler ve adı sık geçiyor. Mercy'in etrafında oldukça fazla kurt adam var. Komşusu olan Adam bir sürünün lideri yani bir alfa, aynı zamanda Samuel'de otoriter kurtlardan biri.

Yazar oldukça sık dokumuş bu romanı ancak kurguyu anlatırken pek fazla yaymış. Kitabın herhangi  bit bölümünde kurtlara dahil yeni bir şey öğreniyoruz. Bu insan biraz yoruyor. Bence kurtlara dahil bilgileri bazılarını önceden bilmek, olayları daha sonra yaşamak kitabı daha üst noktaya taşıyacaktı. Ancak bu pekte mümkün olmamış.

Yetişkin kitabı olmasına rağmen karakterler de aşırılık ve dialoglar da cinsellik içeren muhabbetler yok denecek kadar az. Ayrıca insanı sıkan konuşmalarda pek olmadı. Karakterler lafı dolandırmıyor. Bu da kitabı akıcı hale getiriyor.

Kitabın sonu çok iyi denilemez. Sonu az çok tahmin edilebiliyor. Tabi '' Kim?'' sorusuna önceden cevap bulamıyoruz. Yazar aksiyonu bekletiyor. bu belki karakterimizden kaynaklanıyor olabilir. Çünkü Mercy düşünerek, planlı hareket eden bir karakter. Artık okumaktan sıkıldığımız aşk üçgeni bu kitapta ön planda olmasa da vardı.

Serini ilk kitabı olmasından dolayı bazı pürüzler var. Ancak bu kitapta serini devam kitaplarının daha iyi olacağı izlenimine kapıldım. Farkı kurgu okumak isteyenler bu kitaba şans tanısınlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder