18 Kas 2017

Justice League: Adalet Birliği; Sırf Amazonlar İçin İzlenir!


Süper kahramanlar dünyasına hiçbir zaman tam olarak giriş yapmadım. Genelde filmler ile besledim ki onları bile tam olarak takip ettiğimi söyleyemem. Zaten Superman'den pek haz etmem, Thor'da sıkılır, Batman'i bazen severim. Tabi geçen yıl Wonder Woman ile gözüm açılmadı değil. Severiz güçlü kadınları.

Justice League çıktığında seansa yetişmek için koşmamın sebebi tabii ki Wonder Woman'dı. Diğer oyuncuların önüne çıktığını da film boyunca anlayabiliyorsunuz. Nasıl mı? Batman, zaten insan ve bunu onlarda farkında olduğundan sürekli insan olduğunun altını çizdiler. The Flash olaya yabancıydı, zaten koşuyordu. Tabi kadronun güldüren elemanıydı o ayrı. Cyborg ise sert bir imaj sergilese de savaş sahnelerinde pek kendisini gösteremediğini düşünüyorum. İsmini vermek istemediğim - çünkü spoiler içerir - kişide mekanın sahibiyim havalarındaydı. Aquaman, bilemedim biraz daha su sahnesi mi koysalardı? Çoğu yeteneklerini kullanıyor, uçuyor zıplıyor ve gidip düşmana vuruyor. İyiler mi? Ona diyecek laf yok ancak hepsi Wonder Woman'nın altına kaldılar. Prenses Diana zıplamalar, koşmalar, uçmalar, tekmeler, kılıç ve kırbaç sallamaları ile göz dolduran kahramandı.

Batman v. Superman filminde sıkılmıştım, belki beklentiden kaynaklı olmasından dolayıdır, sevmemiştim. Böyle olunca Adalet Birliği içinde beklentilerimi hafiften düşük tuttuğumu belirtmek isterim. 

Peki bu yazının başlığında Amazonlar?

Final sahnesinden bile daha iyi olan sahne varsa o da, Amazonların sahnesiydi. Çok iyi düşünülmüş, çok iyi yazılmış bir sahneydi. Filmden çıktığımızda aklımda olan sahne tamda bu sahneydi. Filmi izlediğinizde ne anlatmak istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

Filmin hikaye kısmında aklıma Yüzüklerin Efendisi gelmedi değil. Gal Gadot'a olan hayranlığım arttı. Ancak final sahnesinin sönük kaldığını düşünüyorum. Nedendir bilmem büyük bir savaş beklemedim değil. Serinin diğer filmlerine mi saklandı, bilemem. Ama izlediğime pişman olmadığım, sıkılmadan, iki saatin nasıl geçtiğini anlamadan filmi keyifle seyrettim. 

1 yorum:

  1. Bak bu justice league muhteşem bir filmdi arkadaş onda film yapıldı ama bu süper kahraman hikayelerini seviyorum gerçekten, başka bi dünyaya gidiyorum izlerken çocuklar gibi oluyorum yaa...

    Bu arada sizden de kendi sitem için yorum rica ediyorum, beni çok mutlu edersiniz karşılıklı destek lütfen; https://www.opencartopencart.com/

    YanıtlaSil