30 Tem 2013

Kitap Yorumu: Sıcak Bedenler - Isaac Marion


Bambaşka bir zombi.

Zombiler ve Kemikliler şehirlere hakim. İnsanlar ise buldukları büyük duvarların arkasına kendilerine yaşayacak mini şehirler kurmuşlar. R. Bir zombi. İnsan hayatında ne olduğunu bilmiyor. Nasıl biriydi, mesleğinin ne olduğunu, kaç yaşında olduğunu. Ancak bu zombi diğerlerinden farklı.

Zombi kitaplarını, insanların ağzından okumaya alıştığımız bu zamanlarda bir zombinin ağzından okumak oldukça eğlenceli. Farklı bir deneyim yaşadığımız kitapta olaylardan daha çok R'nin düşünceleri kitabı yaşatıyor. Zombiler ne kadar ölüde olsalar hala insanlıklarından gelen bazı gelenekleri taşıyorlar. Hala evleniyorlar, hala kapalı alanda yaşama isteğine sahipler ve hala çocuk sahibi oluyorlar.(Evlat edinme yoluyla)
'' Ülkeler yok,kültürler yok, savaşlar yok ama hala barış yok. Özümüzde ne var peki? Her şeyden soyutlandığımızda kemiklerimizin içinde hala kımıldanan nedir? ''

Kitabın belli yerleri şiirsel olup, bizi dünya hakkında düşündürüyor. Karakterlerin içinde yaşadıkları dünyada artık yorulmaları ve ölme düşüncesine kapılmaları kitabın duygusal yanlarından biriydi. Dobra karakterlerin olması  zombi kitabını eğlendirici kılıyor. Nora'nın tepkileri oldukça eğlenceliydi.

Korku, aşk, macera hepsini bulabileceğiniz bu kitap insanı etkileyen içeriyle alkışları hak ediyor.

4 yorum:

  1. Bende bir kaç gün önce filmi izledim ve çok beğendim.Her zaman kitapları filmlere göre daya doyurucu bulmuşumdur. Eminim kitabı daha güzeldir.

    YanıtlaSil
  2. Filmi muhteşemdi ya <3 R <3 Kitabını daha okumadım. Sırf film afişiyle yeniden basarlar belki diye bekliyorum ama yeni kapak çıkaran yok :/ Göçebe'nin film afişleriyle basılmış kitapları var, bunun da yapılmalı.

    YanıtlaSil
  3. İlk üç yorumu yapan arkadaşlar hemen kitabı alınız. = )

    Mutlaka okuyun! = D

    YanıtlaSil