29 Tem 2013

Kitap Yorumu: Fırtına Büyücüsü - Jim Butcher


Ukala bir büyücü.

Harry Dresden maddi anlamda sıkıntı çektiği bir dönemde ard arda gelen teklifler alır. Chicago’da yaşayan tek büyücü olan Harry’ye gelen polisin getirdiği teklifte kara büyü kullanılmıştı. Bu büyük bir sorundu. Kara büyünün olması bir de kara büyücünün olduğu anlamına geliyordu. Harry ona gelen iki tekliften sonra işlerin oldukça tuhaflaştığı olaylar zincirinin içinde kalıyor.

Kitabın dili oldukça akıcı ve kendine özgü. Karakterimizin rahat anlatımı sayesinde akıcılık daha iyi bir hal alıyor. Dresden ukala ve para göz bir büyücü. Bu ona ısınmamızı sağlıyor.

Harry, kitapta doğru olanı seçmek konusunda zorlanıyor. Kafasında bir çok olayı ve durumu tartıyor ve karar verdiğinde harekete geçiyor. Harry planlı çalışan bir büyücü. Başarısının sırrı. Karşılaştığımız bir çok karakter ile Harry'nin ortak özelliği mevcut. Çoğu karakter ile Harry'nin laf kavgası yapması, yazarın bu noktada biraz kendini tekrarlamasına neden olmuş. 
 '' Biz büyücülerin kurnaz olduğunu söylerler. Ama inanın bana, kadınlar hakkında hiç ama hiçbir şey bilmiyoruz. ''
Kitabın son seksen sayfası dışındaki bölümler dedektiflik ile geçiyor ve bu sıkıcı olabilir. Asıl heyecan son seksen sayfada yer alıyor. Olayların çözüldüğü ve karakterin zor durumda kaldığı bu son bölümler kitabın en iyi yerleri diye bilinir. 

Kitap belli büyücülük özelliklerini alsa da kendi de bu dünyaya bir çok özellik katmış durumda. Büyücünün yanı sıra birçok paranormal yaratığı içinde bulunduruyor. Uzun bir seri olan Dresden Dosyaları'nın ilk kitabı Fırtına Büyücüsü'nde karakter ve paranormal dünya hakkında bir çok şey duyuyoruz ancak bunlar hakkında fazla bilgi edinemiyoruz. Diğer kitaplarda bunlar hakkında açıklamalar olmalı. 

Fantastik polisiye olarak adlandıracağımız kitapta dedektif hikayeleri ve fantastik edebiyatı sevenlere öneriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder