5 Nis 2013

Kitap Yorumu: Hobbit - J.R.R. Tolkien

Goodreads üzerinde 993,633 kişinin değerlendirmesi sonucu 4,18 ortalamaya sahip Hobbit, ayrıca ödüllü bir kitap. 


Hobbit ile maceraya hazır mısınız?

İthaki Yayınları imzası taşıyan Hobbit, usta yazar J. R. R. Tolkien'nin çocuklar için yazdığı bir kitap. Kapak tasarımı ile sade bir kapak olduğunu düşünebilirsiniz ancak arka tarafında harika bir görsele yer verilmiş. Ayrıca yüzük resmi ile de Yüzüklerin Efendisi'ne bağlı olduğu gösterilmiş.

Sakin bir yaşam süren Hobbitlerin, harekete ve heyecana pek tahammülü yok. Bilbo Baggins'te onlardan biri. Ancak o şarkıların etkisine kapılır ve macera dolu bir serüvene atılır. Kiminle mi 13 cüce ve ak sakallı bir büyücü olan Gandalf ile.

Bu tehlikeli yolculukta, başlarına gelmeyen kalmayan bu grubun hayatta olmasına çok şaşıracaksınız.

Masalımsı anlatımı ile eğlendiren kitap, okunması rahat dile ve basıma da sahip. Ayrıntıya girmeden anlatması da kitabın hızlı okunmasını sağlayan diğer etkenlerden. Ayrıca kitapta bolca şarkıda okumak mümkün. Diyar diyar gezdikçe farklı karakterler ve farklı şarkılarla karşılaşıyoruz.

Kitapta Hobbitleri tanıdıkça onları seviyor ve onlarda biri olmak istiyoruz. Kitabın içinde oldukça fazla fantastik ögeye rastlamak mümkün. Elfler, İnsanlar, Goblinler... Ejderha. Kitabın içinde bulunan 13 cücenin isimlerini aklımızda tutmakta oldukça zorlanabiliriz. Hatta karıştırabiliriz. Diyar diyar gezdikçe karakterlere yeni karakterler ekleniyor. Bilbo, ara sıra evinde şöminenin başında oturup kitap okuyup çay içmeyi özlese de çıktığı bu maceradan oldukça memnun.

Küçük grubun başına o kadar çok tehlikeli olay geliyor ki her seferinde kötü bir şey olacak hissinden kendinizi alamıyorsunuz. Bazende bunun abartı olduğunu düşünüyorsunuz. Özgün bir konusu anlatımı ve karakterlere sahip kitabın sonu sizi şaşırtacaktır. Düşmanınız bir anda değişiyor. Altınınızı korumak isterken canınız derde tehlikeye giriyor.

Harika bir kitap olan Hobbit'i özelikler fantastik edebiyatı seven herkese öneririm. Bu fantastik dünyayı yaşamalısınız. Kitap benden tam puanı çoktan aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder