16 Haz 2013

Kitap Yorumu: Sonsuz - Kiersten White


Sonsuzluk da bir yere kadar!

Evie UPTA ile bağlantılarını kesmiş ve sevgilisi Lend ile birlikte normal bir hayat sürmeye çalışmaktadır. Ancak geçmişi onu bırakmıyor. UPTA'dan gelen teklif, paranormallerin amaçları ve istekleri arasında kalan Evie her şeyi sonlandırmak için oldukça zor durumlarda kalıyor.

Serinin ortak özeliklerinden biri dilinin samimi olması. Yazar o kadar rahat bir üslup ile kitapları yazmış ki karakter sanki gerçek hayatımızda yer alan bir kişi halini alıyor. Çok güçlü bir dili olmasa da gerçekten eğlendirici ve kendini okutturan bir kitap.


Evie çok rahat bir karakter ve yaşının özelliklerine sahip bir kız. Ancak bazen tepkilerinin yersiz olduğunu düşünüyorum. Kitaplarda çocuk yada çocuk ruhlu karakterleri seviyorsanız Jack'i kesinlikle seveceksiniz. Ama bazende insanı bunaltabiliyor. Reth, soğuk bir karakter ancak bu her perinin sahip olduğu bir özellik.
''Bir avcının seni takip etmesini istiyorsan yapacağın en iyi şey kaçmaktır.''
Kitap kapağı serini diğer kapakları ile uyumlu ayrıca kitapta bölüm sayısı fazla ve bölüm isimleri oldukça yaratıcı bir şekilde oluşturulmuş.

Kitap kendini bir kaç kez tekrarladı. Kitapta birden çok kurtarmak operasyonu ile kitaba heyecan katılmış ancak yazar burada daha yaratıcı olabilirmiş. Ayrıca yazar diğer kitaplara fazla dönüş yapmadığı için okurken zorlanmamıza neden olabilir. Serinin tüm kitapları dilimize çevrilmişken kitapları yakın zamanlarda okumanızı öneriyorum. Perilerin insanları kaçırmaları ve kendi amaçları uğruna kullanmaları böylece kendi eksiklerini tamamlamaları kitaba artı katmış. Kitapta Evie gibi Boş Olanlar'ın nasıl meydana gelmesi ilgimi çeken diğer olaylardan.

Olayların bitmesi ile kitapta bitiyor. Daha sonra neler olduğunu yazar galiba okurların hayal gücüne bırakmış. Paranormal serisi okumayı sevdiğim özgün bir üçleme. Özellikle genç - yetişkin edebiyatı okurlarına öneriyorum.

3 yorum:

  1. O zaman bu da listeye giriyor. :D

    YanıtlaSil
  2. bence de benim okuma listeme girdi bile ama ilk kitabı hangisi onu bulamıyorum :(

    YanıtlaSil