18 Ağu 2012

Melez - Kitap Yorumu


Yazarı         : Jennifer L. Armentrout
Orjinal Adı  :  Half Blood
Yayınevi      : DEX
Sayfa Sayısı : 331


Kitabın Tanıtımı:

Hematoi ırkı, tanrılarla yaratıkların soyu. İki Hematoi çocuğu Safkan sayılıyor ve tanrısal güçlere sahip oluyor. Hematoilerle ölümlülerin çocukları olan Melezlerde ise bu güçler yok. Bu melezlerin sadece iki seçeneği var: eğitimlibirer Avcı olup iblis avlayabilir ya da Safkanların evlerinde kölelik yapabilirler. 

Bir Melez olan Alexandria, yaşamını tuvalet temizleyerek geçirmek yerine tehlikeye atmaya razı ama bunu da yüzüne gözüne bulaştırabilir. Avcılık öğrencilerinin uyması gereken belli kurallar var. Alexin bu kuralların hepsiyle başı dertte ama en fazla birinci kural onun için büyük sorun: 

Safkanlarla Melezler arasında ilişki yasak. 

Ne yazık ki Alex, Safkan Aidena çok fena âşık. Ancak bu aşk onun tek büyüksorunu değil; daha büyük bir sorun, okuldan mezun olana kadar hayatta kalmak ve bir Avcı olmak. Görevinde başarısızlığa uğrarsa ölümden ya da kölelikten de kötü bir son onu bekliyor: bir iblise dönüşmek ve Aidenın avıolmak. 

Daha korkunç bir şey düşünülebilir mi? 

Melez, Yunan Mitolojisine bambaşka bir bakış açısı kazandırıp dünyadabüyük yankı uyandıran Melez Sözleşmeleri serisinin ilk kitabıdır.

Yorumum:

Kitabı gerçekten beğendim. Ana karakter Alex ile arkadaşı Caleb arasındaki arkadaş ilişkisini çok sevdim. Karakterimiz deli dolu biri diyebiliriz ve diğer karakter ile olan dialogları çok hoştu. İnsanı sıkmıyan bir dili var. Bundan önce okuduğum Yemin kitabına göre biraz daha yavaş ilerliyor ama burada bir sıkıntı yok.

Kitabın tamamındaki konu ele alındığında gerçekten güzel bir kurgu ile karşı karşıyayız. Yunan mitolojisi ile yazılmış bir kitap. 


Seriye mutlaka devam edeceğim. İkinci kitap Safkan ve DEX yayınlarından çıktı...


6 yorum:

  1. Vampir akademisine çok benziyor diyorlardı sende hissettin mi ? O yüzden hala almakla almamak konusunda kararsızım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vampir Akademisine çok benzediğini söylüyorlar ama Ben Vampir Akademisini okumadığımdan bilmiyorum... Ama güzel kitaptı...

      Sil
  2. Ben de aynı şekilde alsam mı almasam mı bir türlü karar veremedim. İki kere elime alıp, inceledim ama sıkılacağımı düşünerek geri bıraktım. =)

    Bu arada, kitap yorumlarındaki gelişmeyi gözlemliyorum. Yazmaya devam! =)

    YanıtlaSil
  3. DEX Yayınlarının zaten daha kötü kitabına rastlamadımmm! yorum için teşekkürler =)

    YanıtlaSil