20 Nis 2014

Kitap Yorumu: Artemis Fowl - Eoin Colfer

Oldukça popüler bir kitap olan Artemis Fowl  Goodreads'te 239,821 kişinin değerlendirmesiyle 3,78 ortalamayı tutturmuş. Film hakları da alınan kitap 2002 yılında Artemis Yayınları ile ülkemizde boy gösterdi.

Artemis Fowl 12 yaşında ve bir suç dehası. Genç yaşına rağmen hemen hemen tüm konularda bilgi sahibi. Artemis Fowl. Zeki olması kadar hırslı bir çocuk Artemis. Perilerin varlığı için yaptığı araştırmada sonuca ulaşır, biri periyi yakalar. Ancak bu sıradan bir peri değildir. Peri halkının tek kadın subayı Yüzbaşı Holly'i kaçırmıştır. Peki şimdi ne olacak? Artemis tüm peri halkını karşısına aldı. Holly'i geri vermek için karşı taraftan fidye istiyor. Perilerin hazinelerini.

Artemis iyi bir çocuk değil, ailesinin zenginliğini geri kazanması için peri halkını karşısına alması biraz abartı. Onları küçümsüyor oluşundan kaynaklanıyor olabilir. Yanında çalışan Kahya'nın aile gelenekleri hoş ve bir o kadar da anlamlı.

Komik biri dili var. Bir çok karakter üzerinden ilerleyen kitapta özellikle Foaly'nin laflarına güleceksinizdir. Çamur insan olarak adlandırılan insanların Dünya'yı yok etmeleri gibi derin mesajlar da içeren bir kitap. Ancak bu kitapta kimse tamamen iyi ya da tamamen kötü diyemiyoruz. Bu güzel bir nokta.

Kurgunun zayıf olduğunu düşünüyorum. Daha iyi olabilirdi. Serinin diğer kitaplarını daha iyi olmasını bekliyorum. Ancak kitabı bitirdiğimizde aşırı bir devam etme isteği uyandırdığını söyleyemem. Eğer yaşınız biraz küçükse bu kitabı sevebilirsiniz. Ancak ardık olgunluğa adım attığınız bir yaşta iseniz kitap size basit gelebilir. Tabi tersi de olabilir. 

Basit, komik bir dili olan kitap, boş zamanlarda, sıradan bir tat olarak okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder