17 Eyl 2014

Kitap Kurtları ile Kitap Okuyanlar Arasındaki Farklar

Sizler için 10 maddelik bir liste hazırladım. Kitap Kurtları ile Kitap Okuyanlar arasındaki farkları biraz kafa patlatarak oluşturdum. Umarım okurken eğlenirsiniz. 

İlk 9 maddede istisnalar olabilir ancak son madde de bahane dahi kabul etmiyorum. Sadece eğlencesine yapılmış bir listedir. Lütfen ciddiye alıp kendinizi veyahut başkasını yargılamayın! Sizi liste ile baş başa bırakıyorum. Bol kitaplı günler geçirmeniz dileği ile. 

1. Bir Kitap Kurdu bir kitabın ne zaman, hangi yayınevi tarafından çıkacağını bilen ilk insandır. Kitap Okuyan kişi ise genelde kitap çıktığında haberi olur.

2. Kitap Kurtları yazarı tanrılaştırır. Kitap Okuyan kişi için yazar, yan komşu olabilir.

3. Kitap Kurdu kitap alabilmek için temel ihtiyaçlarından vazgeçebilir. Kitap Okuyan ise ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra kitap almaya karar verir.

4. Kitap Kurdu kitapsız kalmaz. Yoksa kendini çıplak hisseder. Kitap Okuyan kişi ise böyle bir sıkıntı çekmez.

5. Kitap Kurdu boş zamanlarında kitap okumaz. O kitap için zaman yaratır. Kitap Okuyan ise boş zamanlarını değerlendirmek için kitabı eline alır.

6. Kitabını başkasına vermek Kitap Kurdu için organ bağışı niteliğinde bir olaydır. Kitap Okuyan ise kitabı okuduysa düşünmeden kitabı isteyene verebilir.

7. Kitap kurdu kütüphaneden veya birinden kitap aldıysa geri vermemek için türlü yalanı söyler. Çünkü kitabı sahiplenir. Kitap okuyan ise bu konuda daha insaflı davranır.

8. 100 TL değerinde bir kitap olsun. Kitap Kurdu eğer o kitabı istiyorsa gerekirse yemez içmez ancak o kitabı bir şekilde alır. Kitap Okuyan ise kitabı fiyattan dolayı görmezden gelir.

9. Kitap Kurtları için kitap karakterleri gerçektir, Kitap Okuyanlar içinse kukladır.

10. Kitap Kurtları korsan okumaz. Kitap Okuyan ise bu kötü yola başvurabilir.

Sizinde aklınıza bir şeyler gelirse yorumla bizlerle paylaşın! Listenin diğer maddelerini siz tamamlayın.

5 yorum:

  1. Aklımdan geçen liste bu resmen! Çok doğru tespitler bunlar ^^ Daha çok liste hazırlamalısın :)

    YanıtlaSil
  2. 6 ve 8 beni en çok yoran kısımlar ama satıcıyı etiket fiyatı 90 lira olan kitaba %75 indirim yapmaya ikna ettikten sonra artık o kadar da zorlu gelmiyor :) aynı şeyi 6. madde için söylemeyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. 5. madde her şeyi açıklıyor. = )

    YanıtlaSil