23 May 2012

Okumayı Düşündüklerim #2

Merhaba okumayı düşündüklerim köşesinde ikinci yazım,şöyle bir listeme baktım, hangilerini size sunsam diye, tabi seçmek zor olduğu o kadar kitap arasından ve iki tane Olimpos Yayınlarından süper kitaplar seçtim. İşte Okumayı Düşündüklerim;


Olimpos Yayınlarından çıkan Gökyüzü Üçlemesinin ilk kitabı olan Parıltı Olimpos Yayınlarının Mayıs 2012 kitaplarından okumak için sabırsızlanıyorum. Açlık Oyunlarından sonra en sürükleyici seri olarak nitelendiriliyor. Bakalım,okuyalım,görelim...

Tanıtım;


Nabız atışlarınızı hızlandıracak, bağımlılık yaratacak Parıltı, Açlık Oyunları'ndan sonra en sürükleyici seri Gökyüzü Üçlemesi'nin başlangıcı.

"Tamamen tutsak edici."

-Lauren Myracle-The New York Times Bestseller Yazarı

Bildiğiniz tek dünya acımasız bir savaşla yok edilseydi, geride kalanları kurtaracak kadar cesur olabilir miydiniz? Aşk bu mücadeleden yara almadan çıkabilecek kadar güçlü olabilir miydi? Sonuç ne olursa olsun geri dönüş yok!

Empyrean ve New Horizon adlı ikiz gemiler uzayda yeni bir dünyaya doğru yol almaktayken New Horizon beklenmedik bir şekilde Empyrean'a saldırır ve gemideki yetişkinleri öldürerek bütün kızları kaçırır. Empyrean'da geride bırakılan erkekler acaba kızları ve insan ırkının geleceğini kurtarabilecek mi?

Waverly yeni dünyaya doğru yola çıkmış olan yeni insan neslinin bir parçası. Parıltı ani bir saldırı sonrasında aşk ve görev arasında parçalanan bu genç kızın hikâyesi olarak başlayıp sırlar ve sempatik oldukları kadar günahkâr da olabilen karakterlerle örülmüş, kalbinizi durduracak kadar heyecan verici bir uzay macerasına dönüşüyor. Roman yetişkin okuyucuları da pençesine alarak serinin devamı için dört gözle bekletiyor.

Yazarı         : Amy Kathleen Ryan
Orjinal Adı  : Glow
Yayınevi      : Olimpos Yayınları
Sayfa Sayısı : 368



Tanıtım:

Amerikan gençliği yeni bir heyecan fırtınasına kapıldı: Evrenin Ötesi. İki hafta içinde The New York Times Bestseller listesindeki yerine oturan roman, zamane kitaplarına hiç benzemiyor... Apaçık bu zamanın dışından! Amazon.com’da Ocak 2011’in Kitabı olarak tanıtılan Evrenin Ötesi, serinin ilk romanı. 

Zamanın ve Evrenin Ötesinde Bir Aşk. Gençlerin Yeni Heyecan Fırtınası. 
Sırlar, cinayetler ve yalanlar üzerine kurulu dev bir uzay gemisi. 

Geriye sayım tamamlandı! Godspeed kalkışa hazır! 

Amy’nin genetik uzmanı annesi ve savaş analizi uzmanı babası yeni bir gezegende insanlığın ilk tohumlarını atmak ve yaşam şartlarını uygun hale getirebilmek üzere Finansal Kaynak Borsası tarafından işe alınır. Yeni gezegene varmak 300 yıl süreceği ve Amy sadece on yedi yaşında olduğu için özel bir izin ile o da bu yolculukta ailesine katılır. 
Kendilerinin de aralarında bulunduğu 100 kişilik bilim insanı ve savaş uzmanı dondurularak geminin kargo bölümüne 300 yıl sonra yeni gezegene iniş yapıldığında uyandırılmak üzere yerleştirilir. Ama yüzlerce yıl sürecek olan bu yolculuk için evet demeden önce Amy’nin 50 yıl erken uyandırılacağından haberi yoktu... Üstelik kendi kurallarıyla yaşayan cesur yeni bir dünyaya gözlerini açmayı hiç ummamıştı. 

Amy uyandırılışının bir teknik arıza olmadığını anladığı andan itibaren onun neredeyse ölümüne sebep olan kişiyi bulmak için zamana karşı bir yarışa girer. Çünkü donma haznesinin fişi çekilmiştir ve şüpheliler listesindeki isimler ise sadece birkaç bin kişilik gemi sakinlerine aittir. Gemide birisi donma haznelerinin fişlerini çekip kaçıyor ve vaktinde çözüldükleri farkedilmeyen kurbanlar dondurucu sıvıda boğuluyor. Eğer Amy hemen bir şeyler yapmazsa ailesi bir sonraki kurbanlar olabilir. 

Ama şüpheli listesindeki isimlerden biri Amy için farklı anlamlar ifade ediyor: genç, asi ve zeki Çırak, geminin gelecekteki lideri ve hazırlıksız yakalandığı bir aşk. 


“Kurnazca örülmüş bir gerilim…tutkuyla beğenilerek okunacak.”
–The Publishers Weekly “Unutulamayacak bir açılış sahnesiyle uzay yolculuğu, sırlar, cinayet ve Realpolitik hakkındaki bu sürükleyici gerilim kalkışa geçiyor.”
 –Kirkus 
“Kısmen bilim-kurgu, kısmen distopik, ve tamamen göz kamaştırıcı olan ürkütücü ve tadına doyulmaz klostrofobik bir şaheser.”
 – Kiersten White Paranormalcy New York Times Bestseller 

Yazarı         : Beth Revis
Orjinal Adı  : Across the Universe
Yayınevi      : Olimpos Yayınları
Sayfa Sayısı : 352

3 yorum:

  1. Parıltı (Glow) benim de okumayı düşündüğüm bir kitap.

    YanıtlaSil
  2. Evrenin Ötesi'ni okuyan herkes çok beğenmiş; benim de merakım kabardı iyice. Ne zaman sıra gelir de okurum bilemiyorum gerçi ama senin yorumlarını bekliyorum :)

    YanıtlaSil