28 Haz 2013

Kitap Yorumu: Peri Savaşları - Herbie Brennan


Bu çocuklar çok meraklı.

Henry, bir kelebeğin hayatını kurtarır ve hayatı tamamen değişir. Bulunduğu dünya ile aynı ancak farklı bir dünya hakkında duyduklarına inanamaz. Henry aile problemlerini düşünürken kendini inanılmaz bir macerada bulur.

Gerçekten iyi kurgulanmış bir kitap olan Peri Savaşları akıcı ve heyecan dolu bir kitap. Bir çok karakterin üzerinden okuduğumuz kitapta, her bölüm bir bulmacanın parçası gibi yerine oturuyor. Olayların hızlı gerçekleştiği kitapta yazar kendine yeni bir dünya oluşturmuş. Bilim ve fantastik unsurları birleştirmiş böylece kendine özgü bir üslup geliştirmiş.

Bir çok karakterin üzerinden okuduğumuz kitapta özellikle Holly Blue'nun bölümleri beni gerçekten heyecanlandırdı. Henry'nin annesinin eş cinsel oluşu şaşırtıcıydı. Holly, Henry ve Prens Pyrgus'un meraklı, zeki ve maceraperest olmaları çok iyi bir üçlü olmalarını sağladı. Ancak bu üçlüyü pek fazla bir arada göremiyoruz.

Kitapta Peri Dünyası'nın büyü ile birlikte biliminde yer alması şaşırtıcıydı. Örnek olarak dünyalar arası yolculuğu sağlayan ve Geçit olarak adlandırılan mekanizmalar büyü ile değil de bilim ile çalışması şaşırtıcıydı. Kitap, Çocuk Edebiyatı ile Genç Yetişkin Edebiyatı arasında kalmış durumda. 

Kitapta Holly Blue'nun Psikotronik Örümcek ile yaptığı zihin yolculuğu kitaba büyük artı kattı. Ayrıca iblis çağırma gibi kötü amaçla yapılan çalışmaların kurgusu da gerçekten güzeldi ve kitaba ayrı bir tat katmıştı.

Kapak tasarımı yurt dışı kapak tasarımından farklı olsa da kitap içerine uygunluğu ile geçer not alıyor. 426 sayfalık kitabın sonlara doğru heyecanı gerçekten artıyor. Sonunda Henry'nin ve Prens Pyrgus'un büyüdüğünü görüyoruz. 

Fantastik edebiyatı sevenlere tavsiye ettiğim Peri Savaşları, fantastiğin, bilimin ve mitolojinin güzel bir karışımı. 
 

3 yorum:

  1. "Henry, bir kelebeğin hayatını kurtarır ve hayatı tamamen değişir." sabah sabah ne güldüm. :D Artık karakterlerin hayatları ne kolay değişiyor. ehehe
    ben kitabın kapağını beğenmemiştim fakat içeriği güzelmiş. Ön yargı işte, n'aparsın? Yorum için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön yargı çok kötü bir şey. = ) Yapmamak lazım.

      Okuduğun için teşekkürler. = )

      Sil