22 Ara 2012

Kitap Yorumu: Obsidiyen - Jennifer L. Armentrout


Yurt dışında Mayıs 2012'de çıkan ve Goodreads üzerinden 17,401 kişini 5 üzerinden değerlendirmesi sonucu 4,43 ile yüksek bir ortalamaya sahip olan kitap ülkemizde bu ay DEX imzası ile çıktı.


Uzaylı komşunuza merhaba deyin.

Annesi ile birlikte Virginia’ya taşınan Katy, kendisini sıkıcı işlere adamıştı. Yeni taşındığı bu yerde yalnızlık çekeceğini düşünen Katy, Daemon’u görünce taşındıklarına şükretti. Ancak Daemon hem kaba hem de kendini beğenmiş bir pislikti.

Daemon pislik ve kaba olabilirdi ama Katy’in hayatı kurtarmıştı. Hem de olağandışı bir şekilde: Zamanı dondurarak. Bu olay Katy’in üzerinde bir iz bıraktı. Bu iz Daemon ve kız kardeşinin güçlerini almak isteyen Arumları onun üzerine çekiyordu. Katy tehlikedeydi.

Kitabın klasik bir başlangıcı var:Yeni bir yere taşınma ve gelişen değişik olaylar. Ama sakın böyle düşünüp kitaptan uzaklaşmayın çünkü kitap gerçekten etkileyici konusu ve dili ile farkını ortaya koymuş durumda.

Yazar akıcılık konusunda gerçekten usta. Kitap akıp gidiyor. Ayrıca yazarın akıllıca oluşturduğu dialoglar kitabı gerçekten zevkli kılıyor. Laf atışmaları olsun, kendi aralarındaki şakalar olsun gerçekten eğlenceliydi.

Kitabın başlarında ana karakter Katy’nin sürekli Daemon’nun fiziğini öven sözleri rahatsızlık vericiydi. Katy inatçı biri ve huyu yüzünden başı belaya girecek. Daemon’da Katy’de duygularını saklıyorlar ve bir türlü ortada buluşamıyorlar. Daemon’un davranışlarını çözmek gerçekten çok zordu. Daemon iyi bir arkadaş değil ama gerçekten iyi bir kardeş. Çünkü kardeşi Dee için yapamayacağı şey yok bu da onu sevmeme yetti.

Kitabın sonunda cevabını olamadığım bazı sorular oldu. Bu da beni serinin diğer kitapları için heyecanlandırdı.

Herkese İyi Okumalar.


4 yorum:

  1. Kitabı ilk çıktığında alacaktım aslında ama D&R' da tekti ve pek de iyi bir durumda değildi T.T ama şimdi herkesin bunca yorumundan sonra daha da meraklanmaya başladım! Bu güzel yorumun için çok teşekkürler ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumu beğenmene sevindim. Evet mutlaka okumalısın.

      Sil