3 Eyl 2012

Melez - Kitap Yorumu


Melez'in daha önce yorumunu yazmıştım. Ancak daha kapsamlı bir yorum yazmaya karar verdim. 



Melez Sözleşmeleri’nin ilk kitabı olan Melez, kapağı ile oldukça dikkat çekiyor. Ülkemizde DEX yayınları ile çıkan kitap Yunan Mitolojisine bambaşka bir bakış açısı getirmiş durumda.

İblis öldürebilir misiniz? Peki iki iblisi?

Alex, annesiyle beraber, eğitim aldığı Akit’ten 3 yıl önce sebebini bilmeden ayrılmıştır. Normal insanların arasında yaşayan bir Melez olan Alex, annesini kaybeder. Bunun acısı tazeyken birde iblislerle savaşmak zorunda kalan Alex, eğitimi yarım kalmış olmasına rağmen iki tanesini öldürür ancak iblisler iki tane ile bitmiyordur.

Onu bu zor durumdan kurtaran, bir Safkan olan Aiden, onu tekrar Akit’te, eskiden eğitim aldığı yere götürür.  Tabi bu Alex için zor bir durumdur. Çünkü Melezlerin iki seçeneği vardır; eğitimli birer avcı olup iblis avlayabilir ya da Safkanların evlerinde kölelik yapabilirler. Alex avcı olmak istiyor ancak eline geçen bu şansı zar zor elde etmişken bir de çarpıcı bir kehaneti öğreniyor…

Sevdiğini Öldürebilir misin?

Ana karakterimiz 17 yaşında ve deli dolu bir kız, özellikle arkadaşı Caleb ile olan dostluğunu çok sevdim. İçinde geçen özgün ve eğlendirici diyalogları söylemeden geçemeyeceğim. Zıt düştüğü biri olan Lea ile laf atışmalarını okurken gülmemek elde değildi.

Safkanlar kendilerini Melezlerden üstün tutmuş durumda ve bazı haksız durumlar söz konusu, karakterimiz Alex haksızlığa pek tahammülü yok. Bu da karakterimizin güzel yanlarından biri. Bazı yerlerde kendine çok güveniyor bu da itici yanı diye bilirim.

Safkanlardan biraz daha bahsedeyim. Safkanlar dört elementin birini kontrol edebilme yeteneğine sahip oluyorlar. Bir safkan olan Aiden ateş elementini kontrol edebiliyor ve oldukça ustalaşmış durumda. Alex’in annesi hava elementini kullanabiliyordu ancak sonra…

Birde Apollyon’umuz var. İki mi demeliyim?

Sıkılmadan okuyabileceğiniz bir dili var. Buna güzel basım ve kaliteli bir kurgu eklenince bu kitap niye okunmasın ki? Ayrıca serinin 2. kitabı olan Safkan raflardaki yerini çoktan aldı.

Aklınızda bulunsun. Kitabı Vampir Akademisi’ne benzetiyorlar. Bunun hakkında bir şey söyleyemeyeceğim çünkü Vampir Akademisi’ni okumadım.

Herkese İyi Okumalar...

Bu yazım onokumalar.com' da da yayınlandı.

8 yorum:

  1. Vampir Akademisi'ni ilk kitaptan sonra attım bir kenara ama bunun mitolojiyi temel alması merakımı uyandırmıştı. İnşallah yakın zamanda ben de alıp okuyacağım. Yakında serinin ikinci kitabı da çıkıyormus yanılmıyorsam? Safkan mıydı?

    YanıtlaSil
  2. haha :D inanır mısın tam tanıtımı okurken ''vampir akademisine benzemiyor mu bu ya?? diye soruyordum kendime :D Evet tanıtıma göre bile benziyor, melezler,safkanlar ve element kullanmaları ... Bunların hepsi V.A'de var ... Tanıtım çok güzel olmuş..+.+ Melez'i de zaten almayı düşünüyordum ama şimdi alınma tarihini öne çekiyorum ^v^ tanıtım için teşekkürler !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melez okunması gereken bir kitap. Tanıtım biraz arka kapak birazda içerik hakkında küçük spoiler vererek yapıyorum. Beğenmenize sevindim. =D

      Sil
  3. Evet biraz Vampir Akademisi havası var sanki. Ama bu beni soğutmadı aksine Vampir Akademisini çok seviyorum ona birazcık andırıyorsa nolmuş yanii :)) Herkes bu kitabın çok güzel olduğunu söylüyor. Bende okumak için sabırsızlanıyorum :))

    YanıtlaSil
  4. Ah, Melez harika bir kitaptı. Hatırlıyorum da başından kalkamıyordum kitabın, o kadar sürükleyici ve güzeldi. Melez'i, Vampir Akademisi'nden önce okumuştum, o yüzden benzerliklerinden haberim yoktu. Sonradan okuduğumda harbi çok benziyor dedim, ama öyle rahatsız edici benzerlikler değil bunlar. Melez'deki bu Apollyon şeysini çok ilginç bulmuştum. Safkan'ı sadece Seth için bile alıp okuyabilirim. İndirim bekliyorum DEX'ten, öyle alacağım Safkan'ı.

    Son olarak incelemeni çok beğendim, gerçekten çok geliştirmişsin kendini bu konuda. Darısı benim başıma~ =)

    YanıtlaSil
  5. Şımartıyorsunuz beni... =) Teşekkürler. Aynen Safkan biraz pahalı çıktı. =)

    YanıtlaSil